Steun ons en help Nederland vooruit

oud- wethouder

Juli 2020
En vandaag dan toch de dag waarvan je hoopte dat die pas over een paar jaar zou komen. Vanaf vandaag ben ik niet langer wethouder in Krimpen aan den IJssel.

Wat twee jaar geleden begon als een onverwacht, maar prachtig avontuur is gestopt. De coalitie die stond voor een Kleurrijk Krimpen en voor zondagsvrijheid is stukgelopen. Toen Stem van Krimpen en Leefbaar Krimpen half december vorig jaar hun vertrouwen in de samenwerking opzegden hebben ze het goud dat ze, samen met VVD en D66, in handen hadden in scherven laten vallen. Doodzonde, ondoordacht en oliedom. Alle pogingen sinds die tijd om die ontspoorde trein toch weer op de rails te krijgen zijn op niets uitgelopen. Of de ene of de andere partij kon zich er niet toe zetten om over het eigen gelijk heen te stappen. En dan werkt het niet meer. De onvermijdelijke conclusie is dat je domheid nu eenmaal niet kunt bestrijden met slimheid.

Ik kijk met trots en tevredenheid terug op wat ik de afgelopen jaren voor Krimpen heb mogen realiseren op het gebied van onderwijs, sport, duurzaamheid en energietransitie, maritieme maakindustrie en financiën. Ik had nog veel meer willen doen, maar ik denk dat ik Krimpen beter achterlaat dan ik het twee jaar geleden heb aangetroffen. Dat heb ik zeker niet alleen gedaan. De goede samenwerking met schoolbesturen, ondernemers, sportbesturen en andere betrokken Krimpenaren is daarbij van grote waarde geweest. De ambtelijke organisatie in Krimpen, de collega’s in het college van burgemeester en wethouders dank ik ook voor hun samenwerking. Wat ik heb proberen te geven als wethouder is vakmanschap, integriteit, loyaliteit en betrokkenheid. Aan anderen om te oordelen in hoeverre ik daarin ben geslaagd.

Ik wens iedereen alle goeds. Onze wegen zullen elkaar vast nog wel eens kruisen, dus tot ziens.

Arjan Neeleman

Arjan Neeleman

Arjan Neeleman

Wethouder